Thursday 29 January 2009

ZA STUDENTE ARHEOLOGIJE


Student Study Guide Website je online dodatak petom izdanju udzbenika Archaeology: Theory, Methods, and Practice (Colin Renfrew, Paul Bahn). Namijenjen je studentima da bi bolje razumjeli i ovladali gradivom iz ovog popularnog udzbenika u kojem se, kako sam vec ranije pisala na ovom blogu, spominju i visocke “piramide” kao case study pseudoarheoloske prakse. Nadam se da ce i nasim studentima arhelogije koristiti vjezbe iz dodatka, ova prva vec spominje naseg istraživaĆa.

3 comments:

Anonymous said...

...pozdravljam,malo sam prosetao blogom i nasao zanimljivih stvari(da se tako izrazim)...hm integralni dio bloga je kudzenje onih "desavanja" u Visokom...mali savjet...nije dovoljno samo kuditi,pokusajte dati (uputiti)alternativu,onima koji glajzaju u "ispunjenju djecacki snova"(citiran geolog mrak,op.a.)...posao bez zavrsetka nije posao...mnogo srece i pozdravljam...Hidr

Anonymous said...

Anonimus potpuno si u pravu ;)
Evo alternativa: brdo Visocica. Ovu alternativu i ne treba tako bjesomucno dokazivati, ekipa Semira Obmanagica je iskopala dovoljno kamenica i humusa da odjednom cak i mnogi bivsi piramidioti sada vide brdo. Ali jedno vrlo znacajno brdo.

Izgleda da ce se za svoje piramidiotske dokaze morati ipak pobrinuti Semir Obmanagic uz pomoc varalice Sabine Alikadic. Sudeci po dosadasnjim "uspjesima", bojim se da im nece ici za rukom ni u buducnosti.

"Funkcioniramo tako da mi Mario posalje informacije, ja napisem saopstenje ili vijest, posaljem njemu a on ga vrati na FENIN sluzbeni mail pa onda izgleda kao da se Fondacija oglasava" - varalica iz FENE Sabina Alikadic u poruci "K@ranjem do istine" Semiru Obmanagicu.

lea said...

Pozdravljam i ja vas Hidr, mislim da su neke upute uocljive i iz kritika, no svejedno.. zanimljivo je da od blogera koji se "onim" desavanjima u Visokom (btw, ovo zvuci kao da se desava nekom drugom, a ne nama) bavi u slobodno vrijeme trazite i rjesenja, jeste li isto pitanje postavili i onima kojima je to ustvari posao?