Tuesday 3 February 2009

BREAKING NEWS – HITNA AKCIJA “POMOZIMO MALOM SEMIRU”


VISOKO, 3 Februar 2009 (BeeeNA) - Jutros je u nasu agenciju stigao dopis o pokretanju hitne akcije “Pomozimo malom Semiru IstraživaĆu”. Kao sto je poznato, mali Semir IstraživaĆ vec nekoliko godina traga za bosanskim piramidama, te na istrazivanjima sirom svijeta tradicionalno provede oko 200 dana godisnje. Nazalost, upitno je hoce li se mali Semir IstraživaĆ i ove godine uputiti na jedno takvo istrazivanje, jer jos uvijek nisu osigurana ni minimalna finansijska sredstva.

Izostala je donacija Vlade zbog pojedinaca koji se jos vode zdravim razumom, a prihvatanjem suradnje sa Drustvom za zastitu zivotinja NOA, Fondacija vise ne moze racunati ni na sredstva koja su se ranijih godina prikupljala na koridi u Cevljanovicima. Sve cesci pritisci za ostavkom N. Brankovica koji se nesebicno zalagao za malog IstraživaĆa dovode cak u pitanje i opstanak cijelog projekta.

Stoga Fondacija poziva gradjane BiH da ne budu samo posmatraci historije u nestajanju nego da se aktivno ukljuce i svojim donacijama i ove godine doprinesu akciji prikupljanju sredstava za malog Semira.

Uplate se mogu izvrsiti na ziro racun Fondacije: 738153-738153 (sa naznakom “za malog Semira IstraživaĆa”) ili priloziti na jednoj od prezentacija koje ce mali Semir IstraživaĆ odrzati ovog mjeseca u Travniku, Banjoj Luci, Mostaru, Kaknju, Becu i Budimpesti. U Fondaciji vjeruju da ce javnost pokazati razumijevanje za probleme malog IstraživaĆa te unaprijed zahvaljuju.

8 comments:

Anonymous said...

joj lea oplakah, hahahahaha! joj hohohohoho! uhuhuhu! joj dobar skrozzzz!

Anonymous said...

Hahahahahah, ODLICNO!

antifoteljas said...

Ja sam evo ubijedžen da je recimo ova kriza, znate... tojes da iza ove krize i daaaaaaaaa... ta simbolćka podrška iz buđecki srectava...ovaj... dakle da je sve to iza zatvoriti vrata ha antipatriocki oponencki struktura ha kabinecki naućnika isplanirato...znate... dabi se ovom pozitivnom svcjeckom prođektu na štetu...ovaj naškodilo.

Al eto u znak simbola podrške našem fri riserćeru ja sam djeci jutros kazo vako: "Djeco, nema danas škole, oficjelna nauka pada u vodu, znate...hajte u njivu i vršte sondažna bušenja...ako nadžete slućajno igrajući se kaki artifak, kuglu ili slićno... dobćete po cenera i napravće vam babo komferencju za...ovaj... novinare!"

Anonymous said...

Draga rajo, prijatelji, rodbino i ostali koji nešto znače!

Molim vas ko boga-allaha da stisnite kokuzice i više jednom odriješite tu kesu, pa da nam se lijepo finncijski pridužite u pionirskoj fazi našeg jedinstvenog i neponovljivog projekta "Što dalje od razuma - to bliže nama".

Tako ćete biti kreatori, a ne posmatraći histerije u nastanku.

U protivnom, piši propalo!

Vaš i samo Vaš
Semir Obmanagić,
osnivać nečuvene fundacije "Bosanska šupljihana s prdimahovinom"

Anonymous said...

"a prihvatanjem suradnje sa Drustvom za zastitu zivotinja NOA, Fondacija vise ne moze racunati ni na sredstva koja su se ranijih godina prikupljala na koridi u Cevljanovicima"
Ekstra, evo u komi sam! Jos da posaljem mail drustvu za zastitu zivotinja koji suradjuje sa ekspertom za koride!

Anonymous said...

http://www.robertschoch.net/Bosnia%20libel%20Pyramid%20Colette%20Dowell%20vs%20Semir%20Osmanagich%20Fraud%20Story.htm

http://www.robertschoch.net/Circular%20Times.htm

dagoberhr said...

srce mi se drapa na taj vapaj iliti lelek možda čak ...

Anonymous said...

haha..zanimljivo je procitati ovakve 'mudre' komentare nedobronamjernih ljudi nakon 5 godina.
'Malog Semira', čini se podržava veliki Allah i jos ostatak svijeta koji učestvuje zajedno s njim i danas 2014.Nigdje u svijetu ne postoji ovakva internacionalna radna akcija voluntera kao ova koju je 'Mali Semir' organizirao uz svoj mir i ljubazan smjesak,ovde u Bosni.
Tko je od vas to u stanju? razmislite prije nego mu se rugate..to nije dobro za vase zdravlje.Budite zdravi i sretni..