Friday 1 February 2008

PIRAMIDA PARA I KARAVANA – IT’S GOOD FOR BUSINESS

Po najavama Fondacije danas pocinju dani piramidotronike u Londonu press konferencijom u Galeriji Salon. Sutra i prekosutra je predavanje na Koledzu za salijevanje strave, a obje veceri i prezentacije BH dijaspori. Jednu od prezentacija organizira B&H Community Advice Centre Brent (clan vec pomenute krovne organizacije dijaspore u Velikoj Britaniji Bosnia UK Network) koji takodjer u svoje aktivnosti ubraja promociju bosanskohercegovacke kulturne bastine, a druga bi se izgleda mogla odrzati u prikladnijem prostoru.

Tako ce Semir Osmanagic biti prilicno zauzet ovih dana, jer pored obracanja “znanstvenoj” publici treba biti i u stalnom kontaktu sa Osmanagicem seniorom i suradnicima koji su trenutno zaokupljeni prepravljanjem najnovijih izvjestaja. Ako i naleti trenutak predaha predlazem da se opusti uz najnoviji video spot iz N produkcije ili zadnje izdanje BH Dana.

Ovog mjeseca, tacnije od 21 do 28 februara, “projekt” ce takodjer biti predstavljen na "univerzitetima i pred arheolozima Saudijske Arabije". Interesantan podatak je da se u periodu od 23 do 26 februara odrzava Jeddah Economic Forum. Jos interesantniji da je jedan od govornika na Forumu clan Predsjednistva Haris Silajdzic, a kako je nedavno izjavio Silajdzicev savjetnik za privredu i dijasporu Adnan Kapo “trazit ce se da idu i privrednici”. Izgleda da delegacija privrednika ide na Forum jer je ta informacija objavljena i na stranici FIPA-e.

Ali, ni to nije sve. Chairman Jeddah Marketing Boarda (organizatora Foruma) je Dr Ghassan Al Sulaiman, koji je i chairman kompanije Siraj Capital Ltd. Da, da upravo taj gospodin Al Sulaiman koji se spominje kao posjetilac “piramida” u finansijskom izvjestaju Fondacije od prije nekoliko dana.

Slucajnost?!! Ostaje da vidimo, kao i to ko ce biti u delegaciji bh privrednika i da li ce biti predstavnika Vanjskotrgovinske komore. No, u jedno mozemo biti sigurni… it’s good for business!

3 comments:

Neregistrirani said...

Respect, Lea! Bravo.

I zapamtite: "Slucajnosti ne postoje, samo znakovi koje treba pratiti."

Anonymous said...

Auuu, Lea, ovo si sjajno iskopala!!!

lea said...

Pa sta cu sad, kad otkrivas “piramidu” moras malo i kopat. :D