Wednesday 19 November 2008

SKUPO PLACENA PRIVATNA UJDURMA

Amel Baftic i Semir Osmanagic novcem FTV-a obisli su svijet u potrazi za visockim piramidama
Slobodna Bosna, 13.11.2008: Broj 626


Evo i trailer da se jos jednom podsjetimo kako se Guru zaj.. bavlja po svijetu dok FTV i bh. gradjani placaju, a volonteri i djeca kopaju u Visokom.

17 comments:

Anonymous said...

Vidi, jos jedna verifikacija! 100 000 KM za energiju orga(zma) koju je Semki istrazivao sa "jednom" novinarkom! Steta sto je "slucajno" izgorio kontjner sa svom onom "sofisticiranom" opremom inace bi semki svima pokazao!

Anonymous said...

E ba jarane Senade gdje ce ti dusa?
Pa ni spomena o Sabini Alikadic-Muminovic. Pa bolan nebio i ona je isla na taj put. Dedera ispitaj da li ce Fena isplatiti jednu trecinu troskova FTV. Gospodin Bakir bi se mogao pozabaviti ovom tematikom i da ih sve s.... u 60 minuta. To bi bio lom u Sarajevu, pricalo bi se decenijama, sta sve kriju Semir, Sabina, Baftic, Avaz, Oslobodenje-Sinisa ZeDo Kanton & Co. Svima bi bilo interesantno. Mediji bi imali sta da pisu i povecao bi se tiraz, TV-e ekipe bi bile po sudovima, izvjestavali bi za CNN itd. Bilo bi dobro za BUSINESS!!!! Samo treba vladu ubjediti da je to dobro za business i da pokrene tuzbe. Jooooooj urnebesa!!!!
Kome se j... po svijetu prijave mogu dati FTV za bilo kakve emisije, teme. Mozda i vi budete sretni dobitnik jednog od putovanja
"U potrazi za ...... (smisli te sami). Sretno!

lea said...

Joj, Anonimni, oplakah…
Nek nam je i televizija postala otvorena za sve, dosta je i bilo tih “elitistickih serija” sa Discoveryja i National Geographic, dajte pare da nam Guru otkrije tajne svijeta, misteriozne civilizacije, a FENA prati ta “uzbudljiva desavanja”..

Anonymous said...

Dokumentarno-zabavni program "Jebem i putujem"....

Anonymous said...

Draga Lea, nije to sve. Usporedi molim te vijest Fondacije o nedavnom sastanku sa nacelnikom opstine i onda vijest sa Magazin Plus:

http://www.piramidasunca.ba/ba/index.php/OPCINA-VISOKO-I-FONDACIJA-ZAJEDNO-U-2009.html

http://www.magazinplus.eu/viewpage.php?subaction=showfull&id=1226153618&archive=&start_from=&ucat=96&page_id=2&

U Fondacijinoj vijesti nigdje se ne spominje da su ciganili CETVRT MILIONA MARAKA od opstine Visoko za 2009., a ne spominje se ni da su se ocito opet zaklali sa Hodovicem. Hm, ko li je zapalio zito/kontejner, pitam se, pitam....

Anonymous said...

hahahahaha..jebe ga i Oksana.Ljudi, pa nije se jos ni razveo, niti ima muda.Ode mu lova. Sabina se i dalje hvali po carsiji da je ona ustvari vec udata i vijencana sa Semketom. Svima je rekla da su se prosle godine vijencali u Maleziji. Ima jezicinu ko krava rep, a mozak da ni ovca ne moze pozaviditi.

lea said...

"Draga Lea, nije to sve. Usporedi molim te vijest Fondacije o nedavnom sastanku sa nacelnikom opstine i onda vijest sa Magazin Plus...."
------------

Da, da kod Fondacije samo pise da idu "zajedno sa opcinom Visoko u 2009", a nista o cetvrt miliona maraka, niti o sukobu s Hodovicem... hmm.. sto se tice kontejnera... ako su metlice izgorile, nek Fondacija posudi koju od Respect agencije ionako nema turista za onaj njihov program "Budimo na jedan dan arheolozi" :D

Anonymous said...

Senadeeeeee de bolam objasni nam:
prije tri godine si pisao hvalospjeve o Semketu, kako on cega god se uhvati krene dobro, kako je ozenio najljepsu djevojuku u Sarajevu. A gle sada: Svega cega se uhvait same lazi, podvale, prijetnje, pljuvanje po naucnicima, skolstvu, nauci, a uz to voda najruzniju djevojku u Sarajevu. Ha???? Kako to sada objasniti? Hajde jarane ti to znas najbolje.

Anonymous said...

Sta Sabinica melje, racun ce biti placen u Americi. Tone se tone.

Anonymous said...

Joj sto se dobro ismijah danas! Martin "Sturgie", "rukovodilac kraljevske naucne institucije":

http://www.holidayinfrance.co.uk/standard.aspx?itemid=10

Pa taj Semke je puk'o ko kokica. Nosa li ga nosa. A publika: odnos godina i broja posjetilaca obrnuto proporcionalan, titami, hahahahahahahahaha!!!

Anonymous said...

"Sta Sabinica melje, racun ce biti placen u Americi. Tone se tone."

Mario bolan, jel ti to prijetis?

Anonymous said...

Kako ono Ceric kaze treba uciti od Semira. Pa braco sutra ravno u crkvu, Semke se tamo vec prebacio. Pogledajte zadnje slike sa putovanja iz Engleske, sva predavanja po crkvama. A publika haaaaaahahhahahhhhhhaaaa desetak njih metuzalem do metuzalema.

lea said...

Nije puno kostalo iznajmljivanje sale u Bathu, 100 GBP. :D

http://www.brlsi.org/admin/booking/brlsiletting2.htm

Anonymous said...

Ako ga je ostavio Senad Avdić, njegov drug iz osnovne škole i kompanjon iz nekih predratnih projekata, stvari su stvarno krenule nizbrdo.

Anonymous said...

Hebogati Anonimno, kad ćeš naučit da nije brdo nego piramida! Znači zaključak lgasi ovako: "Ako ga je ostavio Senad Avdić, njegov drug iz osnovne škole i kompanjon iz nekih predratnih projekata, stvari su stvarno krenule nizpiramidno."

Anonymous said...

Hvala na ispravci! Budući da smo trebali pisati novu historiju, možda sada trebamo poisati novi rječnik?

Anonymous said...

IZMO IZ BEK IN DA FAUNDEJSN:

"Prognozira se da će u 2028 godini Bosanska Dolina Piramida generisati novih 75 kretanja. Novogenerisana putovanja uzrokovaće nezadovoljavajući nivo saobraćajne usluge sa čestim zastojima i dugim čekanjima vozila što će se negativno odraziti na sigurnost saobraćaja i na opšte stanje okoline. U cilju preventivnog djelovanja predlaže se da opština Visoko donese odluku kojom će definisati minimalni nivo saobraćajne usluge (preporučuje se nivo usluge C) ispod kojeg ne bi trebao funkcionisati bilo koji dio saobraćajne infrastrukture. Svi budući razvojni projekti bi morali zadovoljiti prihvaćeni nivo usluge, odnosno planirati investiciona sredstva za održavanje istog. Državno, federalno i kantonalno ministarstvo saobraćaja bi trebali poduzeti iste aktivnosti koje bi se odnosile na magistralnu i regionalnu putnu mrežu. Fondacija Arheološki Park Bosanska Piramida Sunca u saradnji sa opštinom Visoko bi trebala ustanoviti bazu saobraćajnih podataka i definisati sistem prikupljanja istih. Fondacija bi takođe trebala inicirati izradu studije saobraćaja kojom bi se definisali osnovni saobraćajni parametri neophodni za planiranje održivog saobraćajnog sistema koji bi bio u funkciji razvoja „Arheološkog Parka: Bosanska Piramida Sunca"."