Monday 28 April 2008

PSYCHIC VAM PRICA


Izgleda da su nam piramidioti zaboravili pomenuti jednu strucnu posjetu u vrijeme odrzavanja manifestacije “Srcem za piramide”. No, danas na engleskoj verziji web stranice mozemo procitati tekst Sharon Prince Wothke pod naslovom Impressions of the Bosnia Pyramids - From One American’s Point of View. Po onome sto znamo o Sharon, cini mi se da bi ipak trebalo pisati ” …. From One Psychic’s Point of View”!

Sjecate se vec, to je ona americka sajkik-baba koju je Semir Osmanagic spomenuo u emailu Dr. Phil. Ameru Kovacevicu tj. Izmi Guglicu vezano za novu knjigu o “piramidama” Unearthing the Bosnian Pyramids, a koja se inace bavi proricanjem sudbine putem telefona, emaila i uzivo. Spomenuo ju je i profesor Nabil Swelim u svom izvjestaju, ustvari zahvalio se na pomoci pri pripremanju istog.

Tako Sharon pise kako je bila iznenadjena da u Americi nitko ne zna za “piramide” (really? :D), te opisuje obilazak brda i tunela oko Visokog, kamenih kugli u Zavidovicima i posjetu manifestaciji. Naravno, ni ona nije zaboravila pomenuti one koji “ometaju projekt” (ministar Grahovac, Lovrenovic, Mark Rose, Colin Woodard). Nema vise para za ublehu, pa je to postala nezaobilazna tema za Osmanagica i njegove suradnike poput Ivana Simatovica, strucnjaka za letece tanjure iz Hrvatske, ili lokalnog copy-paste novinara.

Iako sam o dolasku sajkika, cuvara kristalnih lobanja, spiritualista i ostalih bjelosvjetskih ubleha saljivo pisala u jednom ranijem postu, to vec, zahvaljujuci Semiru Osmanagicu, postaje realnost za Bosnu i Hercegovinu. Ostaje i dalje misterija kako ova prorocica iz Houstona nije upozorila Osmanagica na blamazu koju mu je priredio Izmo Guglic.

7 comments:

Neregistrirani said...

Kaze Sharon: "The Archeological Park: Bosnian Pyramid of the Sun Foundation was sponsoring a local celebration called "With Hearts for the Bosnian Pyramids (Manifestation)."

Da se nije malo zajebunila oko ovog ko je organizator, a ko sponzor? Ili su joj napricali da narod tako voli Fondaciju da joj priredjuje manifestacije?

lea said...

Pa to je valjda opet ono Lost/Gained in Translation. :D

Anonymous said...

" I was relieved to find out that there were other tourists staying at the same hotel."

Why was she relieved? Did she see somthing in here crystal ball?

Anonymous said...

Evo i moj skromni prilog! :D

http://antibarbarorum.blogspot.com/2008/04/looking-into-balls.html

Neregistrirani said...

Fakat, sto vise citam ovaj njen "putopis", sve mi se vise cini kao nesto ispalo iz Merimine tastature. Nemam pojma zasto...valjda isti gorljivi stil da se imenuju ti bezobrazni oponenti i istakne vidjenje na njeno oko.

Neregistrirani said...

Eh, da: "Many opponents have claimed that Dr. Aly Barakat was not a respectable geologist, nor was he really an expert on the pyramids. As it turns out, Dr. Barakat is a highly respected and qualified expert in his field."

Kojem polju, geologiji ili piramidima? Da se nije zamutila kugla? :D

Anonymous said...

Baba vracara, lazov kao i on.
Narice sta on zeli da cuje (dobro placena bez dvojbe, mozda i nju povali, kao i onog groba iz FENE).
Same lazi. Izmo je dokaz.
Fakat, kako nije mogla skuziti da je Izmo vuce za nos puna cetri mjeseca. Pa dokle vise!!!!!