Sunday 22 March 2009

NOVOSTI IZ DOLINE SMIJEHA

Sta se desava sa “najvecim geo-arheoloskim projektom na svijetu”? Idemo redom. Nas mali IstraživaĆ je vec poceo ovogodisnju potragu za bosanskim piramidama po svijetu, a kratko ce se sljedeceg mjeseca pojaviti u Visokom gdje ce nova sezona biti i zvanicno obiljezena tradicionalnim narodnim veseljom. Tom prilikom ce se prezentirati rezultati najnovijih analiza koji se trenutno obradjuju za potrebe Fondacije, a onda slijedi nastavak turneje i prezentacija projekta eminentnim strucnjacima na The Crop Circle Conference 2009 u augustu.

No, zaokupljen turnejama, egzoticnim lokacijama i misterijama u svijetu, nas mali IstraživaĆ izgleda i ne zna da je recesija zakucala i na vrata najbogatije opcine u BiH. Naime, dipl. ing. Ante Ćermenović, Izmin kolega, je i sam odlucio pokrenuti biznis i ponuditi na prodaju visocku piramidu.

“E sad, pošto zato što neče više da dolaze arheološki turisti u autobusima i pošto je iskopavaćki buđet sve tanji a i državne institucje stisnute pa nedaju kaku donacju, ja sam se odlućjo poćece bavti biznisom i zato prodajem piramidu. Takoče bit više novca i više turista,” pise u oglasu.

Danas sam tek uspjela dobiti gosp. Ćermenovića na telefon i nakratko porazgovarati s njim. Kaze da je vec verificiran u bh. medijima, a osigurao je i prvog sponzora za biznis, Bećinu pumpu. Trenutno pregovara sa telekom kompanijom koja bi sponzorirala “faćalcu” orbseva (vise o nedavnoj prezentaciji ovog patenta kod Stul), a nezvanicno saznajemo da je gosp. Ćermenović predlozen i za novog clana Drustva ljubitelja turizma i orbseva iz Aleksandrije. Inace, omiljena knjiga gosp. Ćermenovića je “Ko drugome sondu kopa dvije srece grabi”. I kako stvari stoje, gosp. Ćermenović je vec dvije ugrabio. Neki bi rekli “slucajnosti ne postoje, samo znakovi koje treba pratiti...”.

“Faćalca” za orbseve (zasticeni patent - dipl. ing. Ante Ćermenović)

3 comments:

Anonymous said...

U kinima uskoro:

"Semir, Sabina i Helac Piramida"

- Draga, moram ti reci strašnu istinu. Firma je bankrotirala, otac me izbacio iz nasljedstva, slupao sam auto. Hoceš li me i dalje voljeti?
- Naravno, dragi, ali ceš mi jako nedostajati!

Anonymous said...

Da li sam ja nesto propustio?
Vidim da Guru ima predavanja po bivsim gradovima Juge. Da li se on presalto na novu temu "Poznavanje Prirode i Drustva" ili "Zaboravljeni Gradovi Bivse Juge" ????? Sa istrazivackim radom i "piramidama" nikakve veze.
A u Visokom ga nema. Sta se desava?

dagoberhr said...

mora da je taj tanjur opao sa nekog broda malih zelenih dok su u prolazu hvatali signale koje odašilje fantomska piramida :)