Wednesday 4 March 2009

NAUK PIRAMIDIOTSKI

“U srijedu je u prostorijama Kluba prijatelja Franjevačkog samostana u Fojnici održana prezentacija o Bosanskoj dolini piramida pod nazivom "Bosanska dolina piramida - od vizije do realnosti". Na ovoj prezentaciji u samostanu je bilo prisutno stotinjak posjetitelja, građana i gostiju Fojnice, a ispred Fondacije Arheološki Park Bosanska Piramida Sunca (APBPS) bili su prisutni predsjednik Fojndacije APBPS Semir Osmanagić, prezentator Fondacije Haris Delibašić i Sabina Muminović volonter, novinar i urednik web stranice. Predsjednik Fondacije APBPS Semir Osmanagić je prisutnima govorio o piramidama u svijetu, dosadašnjem urađenom u Visokom, o pronađenim kamenim kuglama i kamenim gradovima, o radu Fondacije, i narednim planovima i zadacima arheološkog iskopavanja u Bosanskoj dolini piramida u Visokom.

Semir Osmanagić kako je kazao je prvi počasni građanin Visokog od prije dvije godine, a projekat istraživanja Bosanske doline piramida je najveći geoarheološki projekat u svijetu u zadnjh četiri godine i dodao:

"Svijet je čuo za BiH po vijestima o ratu, a sada je za BiH čuo po prvim piramidama u Evropi i najvećim i najljepšim u svijetu a to su Bosanska dolina piramida u Visokom, koje je posjetilo od 2005. do 2008. godine preko 500 hiljada posjetilaca. Razlog što se naša Fondacija APBPS pojavljuje u vašoj sredini je vrlo jednostavan jer franjevci BiH i Fondacija, zapravo dijele jedan od zajedničkih ciljeva, a to je zaštita kulturnog naslijeđa u BiH".”

Objavljeno 03.02.2009 na fojnica.ba

5 comments:

Anonymous said...

Gdje nam je urednik FENE Zoran Ilic, da ovo procita?! Jel de Sabina nema nikakve veze sa Fondacijom, niti ih prati. Sto se provali. To ti je tako kad si malouman i povjerujes "LAZIMA DO ISTINE". E tako im i treba. Bice ih jos. Ali, idemo dalje istim putem "lazima do istine".

Anonymous said...

Pa ti si zakasnio/la. Pa Sabina ce da vodi radove ove godine. Zasto?
Zato sto nemaju nikoga drugog. :)

Neregistrirani said...

Ovaj Semir fakat nema nista drugo za obuci. Mislim, kad je meni upalo u oci, a nisam bas fashion guru!

Anonymous said...

Neregistrirani, care !!!!
Evo grohotom sam se nasmij'o.

dagoberhr said...

po čemu drugom da ga zapamte ako ne po tome što ima istu odjeću te što prva misao je 'što taj čovjek nema što drugo obući' te mu zbog toga daju koju KM više ...