Friday 5 September 2008

MEGA-LIT(H)O-MANIA (II)

“Saznanje o lokaciji i načinu postavljanja megalita K-2 su konačni oproštaj s tvrdnjama oponenata. Na fotografijama koje slijede vidljivo je da višetonski megalit K-2 sjedi na manjim pločama pješčara koje mu služe kao postolje! Zaključak se neminovno nameće – megalit je svjesno i namjenski postavljen na ovu izabranu poziciju.” - objavljeno na web stranici Fondacije u tekstu pod naslovom “Otkrice megalita K-2 u podzemnim tunelima: Definitivan oprostaj s tvrdnjama oponenata”.

U tekstu se ne pominje da je za “otkrice postolja” (bas u vrijeme konferencije) zasluzna Gabriela Lukacs. Izgleda da je gospodja ceprkala po tunelu dok je clan njenog tima drzao prezentaciju na konferenciji nadajuci se specijalizaciji u Parizu.

A kako je megalit mogao biti postavljen na tu poziciju znamo vec od ranije:

"Svi znamo da operski pjevači mogu visokim C razbiti čašu. Kada se taj ton modifikuje, čaša se može pomaći ili podići. Ja vjerujem da su drevni narodi znali frekvencije kojima je moguće micati kamene blokove velike težine." (Semir Osmanagić za Radio M, april 2008.)

U svrhu daljeg istrazivanja fenomena “visoki C” evo i moj prilog:

http://www.youtube.com/watch?v=1nCc6hDD6ao

1 comment:

Anonymous said...

Što je najbolje, vidi se na slikama da je "megalit" jedno s "postoljem", dakle, radi se o najobičnijoj kamenčugi. Kad zakopaju greškom malo dublje, garant će se ispostaviti da i postolje ima nogare! LOL