Thursday 6 March 2008

SPACE ODDITY


Cesto smo se pitali ovih dana kako se Izmo Guglic - Ekspert onako majstorski inflitrirao u redove piramidiota. Iako je vec dugo pisao Semiru da ga primi u strucni tim ovaj se nije obazirao na glas iz naroda pa je Izmo naposljetku posegnuo za ucenjima Visoke Skole Marifetluka. Predstavljajuci se kao Dr. Phil. Amer Kovacevic poslao je svoja razmisljanja o ljiljanu i naredbom vrhovnog komandanta Atlantide objavljen na stranicama Cirkuske Fondacije. Nastavio je dalje istrazivati slicnosti i slucajnosti i drugim radom o vezi piramida i spirala na bosanskim steccima pogodio piramidiote i sve one New Age i ostale Mumbo Jumbo sektase koji guraju Semirovu ublehu iz susjedne drzave tamo gdje su najosjetljiviji - u srce damanhursko.

Tako je Tatjana Sucec s odusevljenjem slala pozdrave, a Visnja Dobric se “jezila na njegove tekstove” jer, kakve li slucajnosti, isti fenomen istrazuju i u Damanhuru, "unique to Damanhur is the study of spiral-like forms". Na tom principu su i podzemni hramovi Damanhura izgradjeni, te opisani kao gigantske baterije i oscilatori koji oslobadaju energiju (poznato, zar ne?), a clanovi ove talijanske sekte samo njima znanim metodama dostizu razne nivoe svijesti, te pri dosegu najviseg putuju u vremenu i prostoru sa time machine! Mozete sad zamislit kakvih cudesa kod njih ima! Slicnost Damanhura i podzemnog kompleksa tunela Ravne je Neregistrirani prikazao u jednom ranijem postu.
Jos jednom se, dakle, pokazalo da jednu od kljucnih uloga u proturanju Semirove ublehe igraju podupiraci “projekta” iz Hrvatske o cemu je Stultitia vec ranije pisala, a jucer smo saznali i o novom “strucnjaku sa robotom” kojeg dovode u projekt. Naravno tu su i prekodrinski rasljari cijim metodama se Semir itekako sluzi sto je Edhem odlicno objasnio na svom blogu. Stoga je krajnje vrijeme da se lokalni mocnici dobro zamisle za cije i kakve projekte izdvajaju pare poreskih obveznika i koga ce sljedeci put proglasavati za pocasnog gradjanina jer, kako je nedavno izjavio poslanik Dzemail Silajdzic "Visoko ima jednu sjajnu perspektivu, samo se mora više okrenuti svojoj pameti, a ne onima koji dolaze u kačketu, šeširu ili u francuskim kapama i ovdje nam siju pamet i govore nam šta trebamo raditi".

No, pozitivne vijesti se vec sire i Izmo je zasluzeno dobio svoje mjesto u Wikipedii, a nece sigurno izostati ni interes medija nakon najave pocetka sezone. Mi ostali cemo i dalje padat od sege “strucnjacima” koji dolaze i prolaze kroz Dolinu Smijeha, i naravno “ćudomse ćudit ćudesima iz dalekih vremena” i podrzavat istrazivanja Alternativne Fondacije.

Sto se tice ublehasa najbolje bi bilo da prvom prilikom iskoriste mogucnost time travela na sljedeci nacin: da se svi zajedno okupe u krug oko “piramide”, ukljucujuci Iliju Parafenomenalnog i Farisa kreacionistu, malo poigraju onom damanhurskom spiralnom igricom i kad opiceni misaonim fotonima dostignu takvo stanje svijesti da im se orbsevi pocnu prikazavat, svi kolektivno ispale u Mu Mu Land gdje im je odavno mjesto.

1 comment:

Anonymous said...

DOBARRRR muzički prilog skrozzz!!! Ide i uz najnovije otkriće o ulozi misterioznih megalita u razvoju čovječanstva:

http://antibarbarorum.blogspot.com/2008/03/odiseja-2012.html