Sunday 2 March 2008

HISTERIJE & MISTERIJE


Kao sto Geolog-Mrak jucer napisa na svom blogu “Iz Doline smijeha ništa novo nastavljaju se redovne aktivnosti na proturanju ublehe a „mala“ spoznaja da Dr Phil Amer K. ne postoji izgleda nikog plaho ne uzbuđuje”. Tako piramidioti nastavljaju sami dalje pricu o steccima, kojoj ipak nedostaje onaj ekspertni pristup, ali na srecu, Izmo se vec potrudio da nam to objasni i priblizi nasem nivou svijesti.

U medjuvremenu je vec cijela prica poprimila i malo siri okvir, prevedena na engleski i francuski, pa je Izmo ne samo usao u strucni tim nego i medjunarodno verifikovan! Ta verifikacija dolazi u pravom trenutku, jer “projekt” ide dalje, uskoro ce i zvanicno obiljezavanje pocetka sezone, a treba se pripremat i za medjunarodnu konferenciju! Ne, ne… naravno da nije arheoloska ili neka druga na kojoj se okupljaju “ortodoksni” naucnici i strucnjaci. Jer nakon workshopa na Sajkik Koledzu ipak treba odrzati "znanstveni nivo" i projekta i istrazivaca tj. PhD kandidata pa se proturanje ublehe nastavlja tamo gdje joj je i mjesto - medju ostalim pseudonaucnicima, alternativcima, conspiracy teoreticarima, onima koji tragaju za Atlantidom, Camelotom - u Edinburghu na Histories & Mysteries konferenciji u novembru. Sponzor konferencije je Nexus, casopis za paranormalno gdje ublehu sire stari znanci Harry Oldfield i Philip Coppens, a ciju hrvatsku verziju kao i druge casopise sa pseudonaucnim temama objavljuje Teledisk iz Zagreba preko kojeg opet susrecemo mumbo jumbo ublehe iz Hrvatske koje podupiru Osmanagica o cemu je Stultitia vec detaljno pisala. Organizator konferencije je Frontier Sciences Foundation, holandska organizacija koja prikuplja i objavljuje informacije o rubnim znanostima - UFO, Atlantis, Free Energy i ostali claptrap.

Nismo nista drugo ni ocekivali… nastavljaju se cirkuske igre bez granica, lokalni fairground obogacen potragama za orbsovima, sajkik-radionicama i vrteskama na kojim misaoni fotoni okrecu tocak civilizacije u nekom drugom smjeru, a dolina odjekuje mahnitim smijehom...

4 comments:

R said...

Neidemo svi. Saljemo Izmu.

lea said...

E, ako ide Izmo, internationally recognized scientist, to se vec moze nazvat globalnom prezentacijom!

Anonymous said...

Osmanagićeva suradnja s Nexusom, kao i s Damanhurom, ide preko njegovih sljedbenika iz Hrvatske, i to je još jedan dokaz da se cijela ubleha u Bosnu uvovi i pumpa iz Zagreba. Ako pogledaš gdje sve Nexus ima svoje kontakte: http://www.nexusmagazine.com/where.html, vidjećeš izdavačku kuću specijaliziranu za New Age literaturu (misterije, leteći tanjiri, itd.) u Zagrebu: Teledisk d.o.o. - http://www.teledisk.hr/. Teledisk je Šimatovićev izdavač, a u njihovim izdanjima surađuje i Igor Lah, Osmanagićev ađutant (uz Višnju i Treš… Tatjanu) za Hrvatsku:

http://piramidasunca.ba/ba/index.php?option=com_content&task=view&id=513&Itemid=26

http://piramidasunca.ba/ba/index.php?option=com_content&task=view&id=1291&Itemid=26

Tako da cijeli Osmanagićev projekt ustvari predstavlja širenje hrvatskog New Age biznisa u Bosnu: knjige, kursevi, predavanja (početak sa Šimatovićevim, koja su najavljena za april), eventualno novi magazin, itd. Unosan je to biznis, ljudsko sujevjerje.

lea said...

Hvala Stul, evo dodano sa linkom na tvoj post.