Thursday 17 January 2008

SPOTOVI “ENJOY BOSNIAN VALLEY OF THE PYRAMIDS” NA CNN-u


Otkako su se na CNN-u prije dva dana poceli vrtjeti spotovi Piramida Travela i Pljackotransa u okviru globalne promocije “Enjoy Bosnian Valley of the Pyramids”, stizu mnogobrojna pisma, narocito od onih koji zive van Bosne i Hercegovine.

Tako iz Amerike pisu da, iako im se jako svidjaju ove turisticke ponude gdje za 30 KM otprilike ne mogu vidjeti nista, ipak misle da je cijena prilicno visoka obzirom da moraju kupiti avionsku kartu do Sarajeva, platiti hotel pa to sve onda dodje preskupo. Zbog toga su se mnogi odlucili na ponudu americke agencije High Country Passage Travel i putovanje u Egipat. Aranzman ukljucuje i usluge strucnog vodica Dr Tareka Swelima.
Drugi su npr. vec planirali odmor ove sezone, ili nisu nasli odgovarajuci datum preko HCPT-a, pa takodjer razmisljaju o posjeti Egiptu i to sa engleskom agencijom Ancient Tours. Ova agencija takodjer nudi usluge strucnog vodica, ali je ovaj Dr Swelim trostruki doktor.

Izdvajamo pismo gospodina Ilije S. iz Pennsylvanie koji kaze:
“Jako mi se svidjaju ovi spotovi, pogotovo agencije Piramida Travel. Prijatelji su mi poslali link spota na youtube, pa jedva cekam da dodjem kuci s posla i gledam (na poslu nemam interneta). Narocito mi se svidja dio kada Edin sprema hranu za posjetioce na onaj posebni nacin, u posudi koja visi na lancima iznad vatre. I one ljuljacke koje vise na lancima iznad poplocanih platformi Piramide Mjeseca. Iako sam bio planirao da uplatim aranzman preko ove agencije, ipak sam se odlucio na kraju za Ancient Tours. Znate onu - domace je domace, ali trostruki doktor je ipak… trostruki. Srdacan pozdrav,
Ilija S., Pennsylvania”


Nakon ovog pisma, sta reci… osim “Enjoy Bosnian Valley of the Pyramids”!

P.S. Do objavljivanja ovog posta nismo saznali da li je i Dr Tarek iz dinastije Swelima III.

5 comments:

Anonymous said...

Nešto imam šuhu da se patriota iz Vankuvera od danas neće više javljati:

http://antibarbarorum.blogspot.com/2008/01/samo-semir-srbina-spaava.html

Buaka said...

A stvarno jel ko primjetio recimo da je Sam obilazio samo piramide po Juznoamerickim drzavama da bi dokazao svoje teorije, ili recimo isao na jegulje uz Neretvu, znaci nije mu bas bilo lose na svim tim putovanjima, ali recimo nikad mu nije naumpalo da zapali na Juzni pol da dokaze da je Hitler prezivio ili kod jegulja uzeo ronilacku opremu pa pratio migracioni ciklus. Najdalje sto je otisao jest zvaljenje sa delfinom u jednom od akvarija...

Anonymous said...

...meni se cini da on i nije iz Vankuvera.

Prvo: na moje pitanje sta ima novo na Davie st. nije skontao da je to bila sala, u tome dijelu grada uglavnom se krecu homoseksualci. Ima i ostalih ali uglavnom oni taj dio smatraju svojom teritorijom. "Named after one of Vancouver's premiers, Davie Street has embraced the city's gay community"


Drugo: u Vankuveru nema ulice Robertson, ima Robson. Slicno izgleada ali niko, bas niko ko zivi ovdje nece pobrkati Robson sa Robertson. http://www.robsonstreet.ca

Toliko

Anonymous said...

E moja Canada, on tebi da si ti iz selendre Manitobe, a kad ono on iz nekog suburba zesceg, garant samo dvaput bio downtown u Vancouveru, pa se klinci da je gradska raja, ahahahahaha!

lea said...

Buaka, ja mislim da on jos analizira Alien vs. Predator pa ce onda u ekspediciju :D