Sunday 27 January 2008

BREAKING NEWS – KENNY CRAIG IZ LITTLE BRITAIN GOST NA LONDONSKOJ PREZENTACIJI


VISOKO, 27 Januar (BeeeNA) – Danas je iz Fondacije Para(i)Fenomena saopsteno da ce se priznati znanstvenik Kenny Craig iz Little Britain pojaviti kao gost na londonskoj prezentaciji.

“Gostovanjem Kennyja Craiga opet dokazujemo foteljasima i naucnicima, a narocito geolozima da ovdje nije rijec o elitnoj ili bilo kakvoj drugoj nauci. I da nismo nikakav putujuci karavan prevaranata! Cilj nam je da u Visoko dolaze stotine strucnjaka za izlijevanje strave, gledanje u kristalne kugle, fildzane i kasike, cuvari kristalnih lubanja i drugi spiritualisti,” izjavio je osnivac Fondacije Semir O..

Gospodin Craig ce prisutnima ujedno i najaviti Semirovo predavanje. Kako doznajemo bit ce to kratko obracanje ciji sadrzaj u cijelosti prenosimo:

"Look into my eyes, look into my eyes, the eyes, the eyes, not around the eyes, don't look around the eyes, look into my eyes... (snaps fingers) you're under!
A pyramid complex has been discovered in Visoko, Bosnia, the cradle of civilisation. I repeat the Bosnian pyramid is the oldest and biggest pyramid in the world!
3, 2, 1... (snaps fingers), you're back in the room!"

Direktor turisticke agencije "Respect" koji je na prezentaciji u Visokom najavio otvaranje nove arheoloske sezone za 12 april, je dodao da ce gospodin Craig sudjelovati i na koncertu predvidjenom za taj dan, te kao strucni vodic specijalnog programa “Budimo na jedan dan arheolozi - postanimo strucnjaci za sva vremena.”

*Specijalni dodatak - Fanovi Little Britain predlazu pjesmu “I'm Gonna Be (500 Miles)” za himnu “projekta”, pa pogledajte spot: Little Britain & The Proclaimers

6 comments:

Neregistrirani said...

5 za post, 5+ za muziku, kao i uvijek! :)

Anonymous said...

Hvala, Neregistrirani! E, kakva vremena dolaze nece biti verifikacija ni od psychic-a. :D

Anonymous said...

Superrrr!!!! Joj od jutros se samo smijem, hahahahaha!

Anonymous said...

Kod mene opsta mobilizacija svi geolozi culi da "Dolazi Osmanagic", pa za Uzoritog pripremili uzorita bogobojazljiva kokosija jaja da mu prinesu kao zrtvu!

Anonymous said...

Semirova taktika. Pokusava prijetnjama i nekim frazama da prepadne naucnike. A on je najveca kukavica, samo se jako bori, pretvara da je hladan kao led, i da ga nista iznevirati ne moze, a u stvari se ziv pojede iznutra.
To sto nema na engleskom sajtu, razlog je da gospodin Harding slucajno ne sazna i dodje. BOJI se on strucnjaka! Ja stvarno ne razumijem sta nasi strucnjaci cekaju. On ih gadi na svakom koraku, gadi cijeli njihov poziv, nauku, a oni nista. Stvarno ne razumijem. Treba ga na strucan nacin unistiti, napraviti budalom, idiotom, neznalicom itd. STA SE CEKA DRAGI NASI NAUCNICI? Da li cekate i da se ono malo para potrosi za ublehu, i da BiH jos vise padne u ocima cijelog svijeta.

Buaka said...

Jos da ga posjete Rick Gervais i Eddie Izzard tek bi onda show bio potpun...
Vec vidim scenu:
Rick: My balls hurt like hell this morning Mr. Osmanagic...
Semir: There is a strange and mystic energy in them!
Eddie: Balls of fire! Balls of fire! And french would say "Les grapes en la flamme"!