Sunday 8 February 2009

David Attenborough: Charles Darwin and the tree of life (1/6)



David Attenborough asks three key questions: how and why did Darwin come up with his theory of evolution? Why do we think he was right? And why is it more important now than ever before?
Aired February 1, 2009 on BBC One

All videos

Tuesday 3 February 2009

BREAKING NEWS – HITNA AKCIJA “POMOZIMO MALOM SEMIRU”


VISOKO, 3 Februar 2009 (BeeeNA) - Jutros je u nasu agenciju stigao dopis o pokretanju hitne akcije “Pomozimo malom Semiru IstraživaĆu”. Kao sto je poznato, mali Semir IstraživaĆ vec nekoliko godina traga za bosanskim piramidama, te na istrazivanjima sirom svijeta tradicionalno provede oko 200 dana godisnje. Nazalost, upitno je hoce li se mali Semir IstraživaĆ i ove godine uputiti na jedno takvo istrazivanje, jer jos uvijek nisu osigurana ni minimalna finansijska sredstva.

Izostala je donacija Vlade zbog pojedinaca koji se jos vode zdravim razumom, a prihvatanjem suradnje sa Drustvom za zastitu zivotinja NOA, Fondacija vise ne moze racunati ni na sredstva koja su se ranijih godina prikupljala na koridi u Cevljanovicima. Sve cesci pritisci za ostavkom N. Brankovica koji se nesebicno zalagao za malog IstraživaĆa dovode cak u pitanje i opstanak cijelog projekta.

Stoga Fondacija poziva gradjane BiH da ne budu samo posmatraci historije u nestajanju nego da se aktivno ukljuce i svojim donacijama i ove godine doprinesu akciji prikupljanju sredstava za malog Semira.

Uplate se mogu izvrsiti na ziro racun Fondacije: 738153-738153 (sa naznakom “za malog Semira IstraživaĆa”) ili priloziti na jednoj od prezentacija koje ce mali Semir IstraživaĆ odrzati ovog mjeseca u Travniku, Banjoj Luci, Mostaru, Kaknju, Becu i Budimpesti. U Fondaciji vjeruju da ce javnost pokazati razumijevanje za probleme malog IstraživaĆa te unaprijed zahvaljuju.