Friday, 2 May 2008

TIMING

Nakon zvanicnog otvaranja trece sezone piramidiotskog cirkusa, neki dan je najavljena i prva serija prezentacija u BiH i van zemlje (Zenica, Riyadh, Glastonbury, Osijek), a valjda ce bh. javnost uskoro biti obavjestena i o prezentaciji u Edinburghu. Sad je malo jasnije zasto se posjeta Saudijskoj Arabiji, prvobitno planirana u periodu od 21-28 februara, pomjerila za pocetak maja, bas u vrijeme dolaska privredne delegacije iz Saudijske Arabije u BiH.

Jer, kako npr. odgovoriti na upite Visocana zasto nema tih privrednika u posjeti “piramidama”, narocito ako se zna da se u delegaciji (link_PDF) nalazi i direktor Siraj Capitala cijoj se proslogodisnjoj posjeti i donaciji pridao veliki znacaj pa se njegovo ime naslo u godisnjem i finansijskom izvjestaju za 2007. Ili kako tim istim Visocanima, kojima Osmanagic obecava da ce postati najbogatija opcina u BiH i kojima ce piramide odrediti sudbinu u narednih sto godina, objasniti ociglednu nezainteresiranost ovog ili bilo kojeg drugog investitora iz Saudijske Arabije? Zato ce Osmanagic na putovanje, nezgodna pitanja izbjegnuta, a onda slijedi mazanje ociju javnosti press klipinzima iz Sana, Asa i Avaza, i cirkus ide dalje… next stop Glastonbury, konferencija o kristalnim lobanjama.

A za vas, dragi citaoci, ona prava “Pyramid Stage” u Glastonburyju, pogledajte kako je party pocela prosle godine.


1 comment:

Neregistrirani said...

Slucajnosti ne postoje...sve je jasno. Hoce li Grahovac biti kriv ako se Saudijci ovog puta ne prosetaju brdom? Ili se VIP ne setaju brdom bez Semira, pa je to dovoljan izgovor?


Btw. kad vidim svo ovo blato, podsjetim se sto "forsiram" klupske svirke. :D

S istog dogadjaja, dobar uvod:
http://www.youtube.com/watch?v=TssGenhau5Y